Amd Ryzen 2700X merită achiziționat

Ultima actualizare pe 16 octombrie 2018 de către radu

Procesoarele din noua serie Ryzen chiar merită încercate, costă mai puțin și se apropie de performanța unui Intel i9 de ultimă generație. Spun asta deoarece Intel a încercat în mod indirect să afirme că procesorul său i9-9900k este cu aproape 50% mai puternic decât Ryzen 2700X, și nu a fost adevărat.

Acum ceva timp, Intel afirma că procesorul său i9-9900k este cu aproape 50% mai performant decât rivalul său de la AMD și anume Ryzen 2700X. Testele au fost efectuate de către compania Principled Technologies care a dorit să avantajeze Intel în mod direct. Se pare că în teste, procesorul Ryzen nu a avut activată funcția XMP(Extreme Memory Profile) care este folosită pentru a atinge performanțe maxime, fiind legată de viteza memoriei ram. De asemenea s-a folosit o anume rezoluție pentru a dezavantaja iar AMD.

Se pare că testele au fost refăcute iar acum rezultatele sunt mai aproape de realitate. i9-9900K este cu doar 12% mai rapid dar costă cu 66% mai mult decât Ryzen 2700X. Ryzen având un preț de aproximativ 319 $ iar intel i9-9900k 530 $.

Intel a afirmat doar că procesorul lor rămâne cel mai bun la acest moment. Din păcate cel mai bun nu înseamnă neapărat cel mai scump. Un articol mai detaliat ce conține și imagini din teste se poate accesa aici.

Eu momentan dețin pe desktop-ul meu un i5 4590 și mă gândesc la un upgrade în viitorul aproapiat. Din ceea ce observ, cred că am să aleg un model Ryzen seria 5 sau chiar 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *