Cel mai bun Webhosting – Top 10 Companii Testate

Ultima actualizare pe 18 martie 2024 de către radu

Pentru acest articol a fost găzduit un website de probă pe un pachet de webhosting de la companiile de găzduire de mai jos. Cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le luați în calcul sunt: timpul de răspuns la suport, uptime-ul și prețul. Site-ul de test a fost adăugat la conturi actuale care sunt deja active de ceva timp iar unde nu am avut găzduire activă s-a achiziționat un pachet de găzduire. Unde am deja găzduire, sunt găzduite website-uri de prezentare fără trafic, deci nu va afecta performanța.

Suportul tehnic este unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea companiei de găzduire. Așa că am ales să deschid un tichet de suport în ziua liberă Duminică pentru toate companiile prezentate.

Digitalizarea a devenit evidentă, mai ales cu noua pandemie. Majoritatea afacerilor au migrat pe online iar găsirea webhostingului cel mai potrivit nu este o sarcină ușoară. Pe internet regăsim o ofertă variată în ceea ce privește găzduirea unui website. În funcție de buget, caracteristicile diferă la aspecte precum: spațiul oferit, traficul și resurse ale serverelui precum procesorul, memoria ram, spațiul de stocare etc.

Am decis să testez doar ofertele de găzduire din România. Ofertele de găzduirea internaționale sunt de obicei mai generoase dar eu recomand găzduirea din România pentru că veți avea parte de suport în limba română iar viteza de încărcare a websiteului va fi mai rapidă.

Vom avea domeniul de test masininoi.com, pe el va fi instalat wordpress, fiind cea mai folosită platformă. Vom folosi o temă populară(cea default din wordpress) și vom avea câteva postări de test. Testele de performanță efectuate pe PageSpeed Insights, Gtmetrix și Pingdom pot varia, mai multe informații aici.

Update 2024.

 1. TLH.ro a fost preluat de către Cyberfolks.ro, pare că acum s-au rezolvat problemele cu resursele.
 2. Mxhost.ro a devenit acum Cyberfolks.ro.
 3. Xservers.ro a devenit parte a Cyberfolks.ro.
 4. Gazduire.ro a devenit parte a grupului ce controlează și Cyberfolks.ro.
 5. Hostivisino.ro a devenit parte a grupului ce controlează și Cyberfolks.ro.

În afară de Romarg.ro, Hosterion și Xservers am deja găzduire activă la restul companiilor și le recomand. Vom începe cu cele mai importante companii de pe piață și anume:

 1. Romarg.ro – Name serverele ns1.romarg.com, ns2.romarg.com, ns3.romarg.com, ns4.romarg.com – Domenii găzduite 52,809. Nu am deținut webhost, am achiziționat pachet separat.
 2. Mxhost.ro – Name serverele ns1.mxhost.ro, ns2.mxhost.ro – Domenii găzduite 27,161. Dețin găzduire de peste 2 ani, recomand.
 3. Clausweb.ro Name serverele ns.clausweb.ro, ns.registar.ro, ns.romania-webhosting.com – Domenii găzduite 38,663. Dețin găzduire de peste 7 ani, recomand.
 4. Hostvision.ro Name serverele dns1.host-vision.com, dns2.host-vision.ro – Domenii găzduite 13,892. Dețin găzduire de peste 3 ani, recomand.
 5. Tlh.ro Name serverele ns1.tlh.ro, ns2.tlh.ro – Domenii găzduite 12,738.
 6. Hostico.ro Name serverele ns1.hostico.ro, ns2.hostico.ro – Domenii găzduite 12,384. Dețin găzduire de peste 8 ani, recomand.
 7. Chroot.ro Name serverele ns1.chroot.ro, ns2.chroot.ro – Domenii găzduite 2.957.Nu am deținut webhost, am achiziționat pachet separat.
 8. Gazduire.ro Name serverele DNS.GAZDUIRE.RO, ns1.gazduire.ro, ns.gazduire.ro – Domenii găzduite 11,782. Am deținut găzduire până acum ceva timp, nu mi-a plăcut faptul că nu pot face backup complet din cpanel. Am achiziționat alt pachet pentru acest test.
 9. Hosterion.ro – Name serverele Ns1.hosterion.com, ns2.hosterion.com, ns1.hosterion.net, ns2, hosterion.net – Domenii găzduite 9806. Nu am deținut webhost, am achiziționat pachet separat.
 10. Xservers.ro Name serverele nsa.xservers.ro, nsb.xservers.ro, nsc.xservers.ro, nsd.xservers.ro. – Domenii găzduite 8269. Nu am deținut webhost, am achiziționat pachet separat.
 11. Sitebunker.ro Name serverele ns1.nexloc.ro, ns2.nexloc.ro, ns3.nexloc.ro. – Domenii găzduite .

Să începem

Romarg.ro

Peste 19 ani de activitate, cea mai mare companie de găzduire web din România.

Pachet și preț: Am ales Gazduire Web – EntryPlus, a costat 2,95 euro fără tva. După ce am selectat pachetul, am primit un email cu: cod client, adresă de email și cod de activare. Autentificarea se va face doar prin introducerea acestor trei câmpuri. Platforma de administrare este https://yeti.romarg.com/. Pe site apare ca metode de plată și paypal dar nu funcționează, doar plata cu cardul este valabilă, asta fiind un minus. La 11:59 06.12.2020 am plătit factura, activarea serviciului s-a efectuat imediat. Veți primi un nume de client random iar parola o regăsiți în aria de client.

Am început uploadarea wordpressului la 12:03 iar la 12:07 deja wordpress-ul era urcat, destul de rapid.

Timp de activare găzduire: Instant

Resurse server: Spațiu de stocare 10 GB SSD,  Procesor alocat 3.0 GHz, Memorie ram maximă: 2 GB, Procese simultane 20, domenii găzduite 3, SSL gratuit, trafic nelimitat, baze de date nelimitate.

Serverul pe care sunt găzduit are un procesor cu 48 core deci ne aflăm pe un server performant, memorie ram suficientă și spațiu de stocare. De observat la disk că este la 9% și nu la peste 90% cum este firesc la majoritatea hosterilor care aglomerează utilizatorii pe un server. Anumiți provideri chiar șterg backupurile pentru a salva spațiu.

Securitate: Imunify360 – este foarte util pentru securitate, Lets encrypt SSL disponibil în Cpanel, se poate rula backup total.

Performanță: Folosim un website cu 10 articole, ceva text și în articol o imagine de aproximativ 100 kb. Tema: Twenty Twenty. Module active: Clasic editor, Yoast Seo și Really Simple SSL.

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 100, speed index 1.7 secunde

GtMetrix.com: 81% performanță, timp de încărcare 2.9 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare 1.90 secunde

Bitcatcha server speed checker: A

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 2 ore, un timp foarte bun având în vedere că este Duminică, mai mult ca sigur în zilele lucrătoare sunt mai rapizi.

Pro: Experință în domeniu, servere moderne, activare instantă, memorie ram 2 gb disponibilă.

Contra: Sistemul creare cont, login și plată este diferit, nu este neapărat ceva rău. Plata prin Paypal nu este disponibilă.


MxHost.ro

Vezi reducerile actuale de la Mxhost.ro

Una dintre cele mai populare companii de găzduire web din țara noastră. Dețin la ei un pachet de găzduire de aproape 2 ani și nu au fost probleme. Se remarcă prin stabilitate și viteză mare de încărcare. Am achiziționat pachetul pe data de 06.12.2020. Am urcat fișierele rapid prin ftp. Găzduirea beneficiază și de LiteSpeed.

Pachet și preț: Pentru testare am achiziționat pachetul Starter pentru care am plătit 3.99 fără tva.

Timp de activare găzduire: Instant

Resurse server: 20 GB spațiu SSD, trafic necontorizat, 10 domenii găzduite, 20 de procese, baze de date nelimitat, memorie ram 1 GB. Nu se oferă acces detaliat la resursele serverelui ca în cazul Romarg de exemplu.

Securitate: Imunify360 – este foarte util pentru securitate, Lets encrypt SSL disponibil în Cpanel, se poate rula backup total.

Performanță:Folosim un website cu 10 articole, ceva text și în articol o imagine de aproximativ 100 kb. Tema: Twenty Twenty. Module active: Clasic editor, Yoast Seo și Really Simple SSL.

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 100, timp de încărcare 2.5 secunde

GtMetrix.com: 82% performanță, timp de încărcare 2.8 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare 2.17 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 16 minute, un timp excelent având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 3397 ore. 100% în ultimele 7 zile, 100% în ultimele 30 de zile.

Pro: Spațiu ridicat, domenii găzduite 10, suport tehnic rapid.

Contra: Momentan, nimic.


Clausweb.ro

O companie de găzduire destul de veche cu mii de domenii găzduite. Dețin găzduire activă la ei de câțiva ani și nu au fost probleme. Din păcate nu se poate achiziționa un pachet ieftin doar pe o lună, pachetul cel mai ieftin se poate achiziționa pe minim 1 an iar cele mai apropiate pe minim 6 respectiv 3 luni. Având deja la ei un domeniu găzduit, vă pot relata despre această găzduire. Interfața a rămas de câțiva ani, accesarea cpanel se poate face prin panoul lor de control, diferit de cel al altor companii. Eu de exemplu acces cpanel din numedomeniu.ro/cpanel.

Pachet și preț: Avem pachetul baza web care a costat 1.25 euro fără tva.

Timp de activare găzduire: Instant

Resurse server: Spațiu de stocare 3 GB SSD, 2 domenii găzduite, trafic necontorizat, procese 20, memorie ram 512 mb.

Securitate: Nu avem opțiuni în cpanel precum imunify360, lets encrypt ssl sau posibilitatea de a face backup total.

Performanță:

Google Page Speed: Timpul de răspuns al serverelui este de 1 secundă. Este un timp bun.

GtMetrix.com: Încărcare rapidă având în vedere că am folosit o platformă mai încărcată.

Tools.pingdom.com – Încărcare rapidă având în vedere că am folosit o platformă mai încărcată.

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 13 minute, un timp excelent având în vedere că este Duminică. Au răspuns cel mai detaliat de până acum în privința problemei.

Uptime: 100% în ultimele 7 zile, 99.98 în ultimele 30 de zile.

Pro: Pachete de găzduire ieftin începând de la 0.75 euro, suport tehnic rapid, servere performante.

Contra: Nu se poate face backup total din cpanel.

Hostvision.ro

Vezi reducerile actuale de la Hostvision.ro

Hostvsion.ro este pe piață de aproximativ 19 ani. Au pachete diverse de găzduire, cel mai ieftin pachet nu poate fi achiziționat pe o lună ci pe minim 6 luni. Uploadul de fișiere prin ftp a durat ceva mai mult.

Pachet și preț: Pentru testare am ales pachetul Entry SSD1 ce costă 1.75 euro fără tva.

Timp de activare găzduire: Instant

Resurse server: Spațiu de găzduire 4 GB SSD, domenii găzduite 3, baze de date 3, trafic necontorizat, numpar procese 20, memorie ram fizică 1.5 Gb.

Securitate: Imunify360 – este foarte util pentru securitate, Lets encrypt SSL disponibil în Cpanel, se poate rula backup total.

Performanță:

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 94, timp de încărcare 2.3 secunde, testul a fost efectuat seara, fiind o perioadă mai aglomerată de trafic.

GtMetrix.com: 80% performanță, timp de încărcare 2.7 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare sub o secundă.

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 6 minute, un timp excelent având în vedere că este Duminică.

Uptime: În curs de actualizare

Pro: Pachete de găzduire ieftine, timp de răspuns la suport super rapid, servere performante, viteză la încărcarea websiteului.

Contra: Momentan, nimic.

Tlh.ro

Vezi reducerile actuale de la TLH.ro

Dețin câteva websiteuri găzduite la TLH.ro de câțiva ani. Nu au fost probleme niciodată. I-am ales pentru a găzdui câteva websiteuri cu trafic redus pentru că au pachete ieftine care dacă sunt plătite în avans beneficiază de luni în plus.

Pachet și preț: Am ales pachetul start care a costat 351 lei pentru 3 ani de găzduire. Pachetul cel mai ieftin poate fi achiziționat doar pe minim 6 luni și costa 2.99 fără tva lunar.

Timp de activare găzduire: Instant

Resurse server: Oferă un spațiu de 6 GB SSD, trafic necontorizat, 4 domenii găzduite, 10 baze de date, 20 de procese și 1 GB memorie ram. Serverul este unul cu 48 de core-uri și nu este aglomerat, având ocupat doar 27% din disk.

Securitate: Nu are implementat in cpanel imunify360 sau Let’s Encrypt. Se poate face backup complet la fișiere.

Performanță:

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 99, timp de încărcare 2.4 timp de interacțiune

GtMetrix.com: 80% performanță, timp de încărcare 2.6 secunde

Tools.pingdom.com – 79 performanță, timp de încărcare 2.2 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 1 ora și 4 minute, un timp bun având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 30 de zile.

Pro: Luni gratuite la plata pe o perioadă mai mare.

Contra: Odată cu prealuarea lor de către un grup mai mare, am întâmpinat probleme cu consumul de resurse la doar câteva vizite pe zi. Am achiziționat găzduire de 1 euro la alt provider și se pare că problema nu era la mine. Să sperăm că au rezolvat problema între timp.

Hostico.ro

Vezi reducerile actuale de la Hostico.ro

Dețin găzduire activă la hostico.ro de peste 5 ani de zile. S-au remarcat mai ales prin suportul rapid și flexibilitate. Au oferte avantajoase și nu am avut probleme legate de downtime.

Pachet și preț: Am găzduit websiteul de test pe un pachet numit Personal Midi, nu mai este actual dar este foarte apropiat de pachetul lor actual Gazduire Web Start. Hostico au renunțat la anumite pachete recent și oferă doar câteva pacheta care se pot customiza după bunul plac. Pachetul lor cel mai ieftin începe de la 0.99 euro pe lună fără tva.

Timp de activare găzduire: Activarea este instantă.

Resurse server:Spațiu alocat începând de la 2.5 GB, baze de date necontorizat, trafic necontorizat, procese 20, protecție ddos gratuită prin ArborNet. Ne aflăm pe un server cu 24 de nuclee iar disk-ul este la 59%, deci nu suntem aglomerați.

Securitate: Nu are implementat in cpanel imunify360 sau Let’s Encrypt. Au integrat însă Cloudflare. Se poate face backup complet la fișiere.

Performanță:

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 100, timp de încărcare 1.9 secunde

GtMetrix.com: 70% performanță, timp de încărcare 3.1 secunde

Tools.pingdom.com – 79 performanță, timp de încărcare 1.6 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 12 minute, un timp bun având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 30 de zile.

Pro: Suport tehnic rapid, prețuri flexibile.

Contra: Momentan, nimic.

Chroot.ro

Vezi reducerile actuale de la Chroot.ro

Activează în domeniu din anul 2007, un brand popular în domeniul webhostingului. Nu am deținut găzduire aici până în acest moment.

Pachet și preț: Am achiziționat de pe 29 Noiembrie pachetul de găzduire Personal Pro care a costat 11.32 euro fără tvă pe un an de zile.

Timp de activare găzduire: Activarea nu a fost instantă, probabil din cauza evenimentului.

Resurse server: Spațiu de stocare 25 GB, procese 50(majoritatea oferind 20), trafic necontorizat, domenii găzduite necontorizat, memorie ram 1 GB.

Securitate: Nu are implementat in cpanel imunify360. Au integrat însă Cloudflare și Let’s Encrypt. Se poate face backup complet la fișiere.

Performanță: 

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 100, speed index 4.3 secunde

GtMetrix.com: 69% performanță, timp de încărcare 3.4 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare 2.3 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 1 oră și 7 minute, un timp bun având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 7 zile, domeniul găzduit nu are încă 30 de zile dar revin cu un update pe viitor.

Pro: Prețuri optime, resurse generoase.

Contra: Activarea nu a fost instantă, punem pe seama evenimentului aglomerat.

Gazduire.ro

Vezi reducerile actuale de la Gazduire.ro

O firmă de găzduire cu vechime și peste 10.000 de websiteuri găzduite.

Pachet și preț:Pachetul a costat 2.99 euro fără tva. La plata pe 12 luni este 17.88 euro fără tva, la plata pe 24 luni este 53.76 euro fără tva iar la plata pe 36 luni este 89.64 euro fără tva.

Timp de activare găzduire: Instant

Resurse server: 10 GB spațiu SSD, trafic nelimitat, protecție DDOS, 3 domenii găzduite, 30 de baze de date, 30 de procese, 2 GB memorie ram virtuală.

Securitate: Nu are implementat in cpanel Imunify360,Let’s Encrypt sau Cloudflare.

Performanță:

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 90, speed index 3.1 secunde.

GtMetrix.com: 68% performanță, timp de încărcare 3.4 secunde

Tools.pingdom.com – 79 performanță, timp de încărcare 3.8 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 6 minute, un timp bun având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 89 de ore pentru ip-ul serverelui.

Pro: Preț bun la plata pe 36 de luni, peste 16 de ani experiență.

Contra: La o solicitare mai veche de a muta un domeniu de pe un pachet pe altul, tot la această companie mi s-a cerut o taxă de 35 euro, fără tva. Nu e neapărat ceva de tip „contra”, dar mi se pare cam mare suma.

Hosterion.ro 

Vezi reducerile actuale de la Hosterion.ro

Companie ce activează încă din anul 2004. Se remarcă prin găzduirea unor branduri importante precum Bestkids, Dexonline, Jolidon etc. Centre de date în mai multe locații.

Pachet și preț: Am comandat pachetul găzduire web basic la 3 euro fără tva. Observ că pot alege locația serverelui: București, Amsterdam, Londra, Dalas, Fremont și Cluj. Nu îmi amintesc să fi observat opțiunea asta la alte companii de găzduire.

Timp de activare găzduire: Nu este instantă, a durat aproximativ 10 minute.

Resurse server: Pachetul oferă 10 GB de spațiu SSD, trafic nelimitat, 4 domenii găzduite și tehnologii precum Litspeed sau Bitninja. Suntem găzduiți pe un server cu 32 cpu și spațiu pe disk ocupat 15%, asta înseamnă că nu suntem aglomerați.

Securitate: Nu are implementat in cpanel Imunify360,Let’s Encrypt sau Cloudflare.

Performanță:

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 100, speed index 1.7 secunde

GtMetrix.com: 85% performanță, timp de încărcare 2.1 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare 3.19 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 18 minute, un timp bun având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 67 de ore pentru ip-ul serverelui.

Pro: Posibilitatea de a alege locația serverelui.

Contra: Momentan, nimic.

Xservers.ro

Odată ce vă înregistrați un cont de client, va trebui confirmat printr-un sms pe telefon.

Pachet și preț:Am ales primul pachet de găzduire, 3,95 euro fără tva. Este cel mai scump din această listă.

Timp de activare găzduire: Instantă

Resurse server: 10 GB spațiu SSD, număr de domenii găzduite nelimitat, baze de date nelimitat, ip dedicat, trafic necontorizat, memorie ram virtuală 3 GB.

Securitate: Nu are implementat in cpanel Imunify360,Let’s Encrypt sau Cloudflare.

Performanță:

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 100, timp de încărcare 1.9 secunde

GtMetrix.com: 81% performanță, timp de încărcare 2.9 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare 1.90 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: La solicitare au răspuns după aproximativ 23 minute, un timp bun având în vedere că este Duminică.

Uptime: 100% în ultimele 89 de ore.

Pro: Domenii găzduite nelimitat, memorie ram virtuală 3 GB

Contra: Momentan, nimic.


Sitebunker.ro

Vezi reducerile actuale de la Sitebunker.ro

Este o companie recomandată așa că am ales cel mai ieftin pachet pentru a testa. La momentul confirmării plății prin paypal site-ul s-a blocat și am primit eroare de la Cloudflare. Și-a revenit cu un refresh și am plătit apoi factura. Atenție, emailul cu datele de client l-am găsit în spam iar pe celelalte cu factură și confirmare în inbox. Activarea a durat aproximativ 2 minute.

Apreciez faptul că pune la dispoziție pachet de 1 euro mai ales pentru cei cu site-uri de prezentare sau site-uri de test.

Pachet și preț: Am ales primul pachet de găzduire, 0.98 euro fără tva, cu tva 1,18 euro.

Timp de activare găzduire: 2 minute.

Resurse server: 2 GB spațiu SSD, număr de domenii găzduite nelimitat, baze de date nelimitat, ip dedicat, trafic necontorizat, memorie ram 2 GB.

Securitate: Imunify360

Performanță: 

Google Page Speed: Pe varianta mobilă – 99.

GtMetrix.com: 81% performanță, timp de încărcare 2.2 secunde

Tools.pingdom.com – 94 performanță, timp de încărcare 2.3 secunde

Bitcatcha server speed checker: A+

Suport tehnic: –

Uptime:

Pro: Domenii găzduite nelimitat, memorie ram 2 GB, Imunify360, Litespeed

Contra: Momentan, nimic.

Concluzii:

Cel mai rapid răspuns la suport

Hostvision.ro și Gazduire.ro6 minute

Cel mai detaliat răspuns la suport

Clausweb.ro

Timpi de încărcare/performanță

Majoritatea companiilor au rezultate asemanătătoare.

Cel mai bun raport calitate-preț

Hostico.ro

Top 3 cele mai populare companii

Romarg.ro, Clausweb.ro, Mxhost.ro.

Ce companii oferă informații despre performanțele serverelui:

Romarg.ro, Clauweb.ro, Tlh.ro, Hostico.ro, Hosterion.ro

Securitate

Romarg.ro, Mxhost.ro, Hostvision.ro

Ce recomand eu

Recomand Hostvision.ro. Pe cel mai ieftin pachet țin un website ce ajunge uneori și la 1000 de vizitatori pe zi și totuși se încarcă foarte rapid.

Pe cine aleg?

Pe cine doriți.Toate pachetele testate la companiile de găzduire web de mai sus s-au comportat bine. Nici o companie nu are probleme cu downtime-ul, suportul sau resursele oferite. După părerea mea puteți alege pe oricare, doar să se potrivească pachetul ales cu nevoile dvs. Testele de viteze și performanță nu sunt 100% exacte.

Update 05.05.2021

Am întâmpinat mici probleme cu anumiți provideri între timp și am decis să le postez mai jos, problemele au fost însă și rezolvate.

Tlh.ro – De aici am achiziționat un pachet pe 3 ani, am avut probleme cu resursele. Chiar dacă nu aveam un trafic ridicat, memoria ram ajungea la 1 GB fiind limitată în multe momente. I-am contactat și mi-au spus că problema este la mine. Am verificat fiecare site iar apoi le-am mutat pe rând la alți provideri și se pare că doar la tlh.ro aveam această problemă.  Update – au fost preluați iar acum nu mai sunt probleme.

Hostvision.ro – Aici am avut o problemă pe partea de upload imagini, se încărcau foarte greu. Asta doar pe un anumit site. Am mutat site-ul la alt provider și problema a fost rezolvată. Am mutat iar site-ul aici și acum nu mai am problema. Deci, problema a fost rezolvată.

Alte recomandări de găzduire testate de mine și cu rezultate bune:

www.mioritichost.com – Pachete accesibile și funcționare optimă.

27 Comments

 1. Nu le-am testat pe toate insa, pot face o comparatie intre hostico si hostvision.
  La hostico am avut parte de suport mult mai bun si mai rapid, la hostvision mi s-au rezolvat mai greu problemele, de multe ori am stat cu site-urile cazute destul timp, ba chiar o data am fost nevoit sa si platesc 100e (pentru 4 ore de lucru) la o problema ce am avut-o la VPS – desi plateam practic vreo 400 lei/luna VPS-ul, era cazut din cauza unor atacuri si erori la bazele de date…nu mai stiu exact.
  La hostico, la pachetul cu 5 euro pe luna, mi-a tinut site si cu peste 20.000 de vizite pe zi. La hostivion cand aveam trafic mai mare ba se bloca site-u, ba primeam mail sa fac upgrade, sa imi achizitionez VPS, etc 🙂

 2. Hosterion au BitNinja, care e mai bun decât Imunify. 🙂

  Au și Letsencrypt, chiar în cPanel

  Și nu ai zis de DNS anycast.

  1. Eu recomand imunify. Nu am observat in cpanel letsencrypt. Am ales doar criteriile de mai sus, sunt sigur ca ar mai exista si alte criterii precum dns anycast.

 3. Cel mai bun articol la ora actuală cu privire la găzduirea web din România. Ai analizat cele mai importante aspecte și se observă că ai muncit! Felicitări!

 4. Atacuri ddos bine distribuite, ne-am imbunatatit protectia, de aproape o luna e uptime de 100% 🙂

 5. Recomand mxhost.ro, părerea mea este că au cel mai bun raport calitate-preț. Am încercat mai mulți provideri și aici m-am oprit.

 6. Ai dreptate în privința Hostvision, chiar se mișcă rapid site-urile deținute pe un cont shared. Îi recomand și în privința vps-urilor, nu fac overselling.

 7. Pentru încărcarea rapidă a site-ului recomand Clausweb. Au prețuri pentru toate buzunarele și chiar au suport tehnic bine pregatit. Pe pachetul de 1 euro am găzduit site-uri cu până la 500 vizite/zi.

 8. Eu am testat majoritatea gazduirilor web romanesti. De functionat, cam toate functioneaza in parametrii. Insa cand vine vorba de suport, m-am oprit la mxhost.ro. Cu adevarat niste profesionisti.

 9. Foarte interesant articolul. Îmi aduc și acum aminte cum arata piața webhostingului acum 10 ani în România și câte probleme erau… Practic aveam downtime periodic și site-uri sparte de hackeri. Lucrurile s-au schimbat în bine și majoritatea companiilor enumerate de tine se preocupă de bunul mers al lucrurilor.

 10. Eu am site-urile găzduite la Clausweb și vă spun că sunt super mulțumit de calitate. Uptime și suport tehnic foarte bun, să nu mai zic că au prețuri accesibile!

 11. Cea mai bună găzduirea este cea care are suport tehnic pregătit la orice oră. Dacă ai un site micuț nu este problemă dar dacă rulezi un site popular o să întâmpini și probleme la care o să ai nevoie de suport tehnic. De cele mai multe ori ține de tine dar uneori ține și de server.

 12. Găzduire.ro, Xservers.ro ,TLH.ro , MXhost.ro, HostVision.ro si Rohost.ro toate aceste firme sunt cumparate de polonezii de la R22 prin firma H88 Web Hosting SRL = o singura firma.

  Găzduire.ro, Xservers.ro ,TLH.ro – suport in Bucuresti la xservers

  MXhost.ro, HostVision.ro si Rohost.ro – suport in Bistrita de la mxhost.

  ––––––––––––––-
  https://www.revistabiz.ro/afaceri-in-crestere-cu-20-pentru-grupul-polonez-r22-pe-piata-din-romania/

  1. Corect. Hostvision și mxhost au rămas ok. În schimb cu TLH am avut probleme după prealuarea lor și nu doar eu, am observat multe postări pe Fb referitoare cu problemele lor legate de consumul de resurse cu doar câțiva vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *