Cele mai bune jocuri Battle Royale

Ultima actualizare pe 15 mai 2022 de către radu

De câțiva ani, genul Battle Royale a devenit cel mai popular gen de jocuri video. S-au lansat între timp o mulțime de jocuri din acest gen, majoritatea chiar fiind gratuite și doar puține plătite. În acest mod concurează un număr de jucători până când râmâne în joc doar un singur jucător sau o singură echipă. De obicei se joacă solo, în echipă de doi jucători sau în echipă de patru jucători. În medi, un număr de 100 de jucători sunt parașutați pe o insulă iar apoi ei au misiunea să elimine alți jucători, și să găsească arme și echipamente. De obicei, jocurile permit jucătorilor să folosească și diferite tipuri de vehicule pentru a se deplasa mai rapid precum mașini sau diferite dispozitive.

Mai jos regăsiți top zece cele mai populare jocuri de tip Battle Royale pentru platforme precum PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch sau pentru platforma mobilă precum Android sau iOS.

PlayerUnknown’s Battlegrounds – Cel mai bun joc Battle Royale – General

Se evidențiază printr-un concept de stil de joc revoluționar, a fost unul dintre primele jocuri de tip battle royale popular și revoluționar. Se poate juca pe platformele PC, Xbox One, PlayStation 4 și varianta mobilă pentru Android și iOS. Jocul este prescurtat și cunoscut ca și PUBG. Varianta pentru telefon este gratuită în timp de varianta pentru PC este cu plată. Pentru cei care doresc să joace unul dintre primele jocuri populare de tip battle royale, PUBG este recomandat. Multe noutăți au fost împrumutate de către alte jocuri de la PUBG precum conceptul de stil de joc, cercul care se restrâng, importanța găsirii armelor și desigur opțiunile de solo, în doi jucători sau în patru jucători. Jocul a fost lansat mai întâi pe platforma Steam, fără prea mare potențial la început dar apoi a ajuns așa de popular că a fost cel mai jucat joc de platforma Steam. Stilul de joc diferit și faptul că puteai căștiga din 100 de jucători erau noțiuni care i-au făcut pe jucători să joace acest joc. Între timp cu suport de la compania Tencent Games a reușit să se creeze și versiunea mobilă pe iOs sau Android sau pe Xbox One sau PlayStation 4. Versiunea mobilă a ajuns populară fiind între timp mai jucată decât cea originală pentru pc, asta poate pentru că este gratuită iar multe persoane nu mai investesc într-un calculator sau laptop de gaming. Între timp au apărut jocuri ca Fortnite sau COD Warzone care au făcut ca PUBG să nu mai fi chiar așa de popular. Dacă la început jucătorii au acordat recenzii pozitive pe Steam, între timp jocul a primit și recenzii negative, jucătorii find nemulțumiți de actualizări sau de jucători ce folosesc coduri.

Fortnite Battle Royale – Cel mai bun joc Battle Royale – Social

Fornite a ajuns cel mai jucat joc de tip Battle Royale pe platformele PC, Xbox sau PlayStation. Are un sistem complex de joc, fiind diferit față de majoritatea jocurilor din categoria lui. În joc nu trebuie doar să țintești și poți chiar să construiești structuri care vor conferii avantaje mai ales în luptă. Se poate juca atât solo, în doi sau în patru coechipieri. Grafica este de asemenea diferită față de alte jocuri battle royale, fiind parcă ruptă din desenele animate. Este disponibil pentru platformele: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Swich, iOS, Android și Mac. Este unul din jocurile care aduce cele mai mari profituri pentru compania EpicGames din micro tranzacții. Fornite este jucat îndeosebi de copii din cauza graficii prietenoase și a stilului de joc. În joc există o mulțime de skinuri atât pentru arme cât și pentru caractere. Pentru caractere s-au inclus și skinuri din alte domenii precum animații sau fotbaliști precum Neimar. La început jocul a început cu modul Save The World, în care jucătorii luptau contra zombiilor dar apoi a fost lansat și modul Battle Royale care a devenit cel mai popular între timp. Grafica de tip cartoon a făcut ca jocul să fie îndrăgit mai ales de către copiii și adolescenți chiar dacă în principiu conține și puțină violență. Ca și în restul jocurilor de tip battle-royale se dau lupte între 100 de jucători iar ultimul rămas va căștiga sau ultima echipă rămasă. Fornite este periodic updatat fiind lansate noi sezoane periodic ce aduc diferite noutăți. Fornite este de asemenea un joc care provoacă depedență.

Apex Legends – Cel mai bun joc Battle Royale – Bazat pe erou

Lansat în 2019, ceva mai târziu față de competitori precum Pubg sau Fornite, Apex Legends a reușit să devină un joc popular cu milioane de jucători de tip Battle Royale. Este un joc complet gratuit de jucat cu o grafică destul de bună și efecte speciale interesante. Este lansat de către compania Electronic Arts dar creat de către Respawn Entertainment și Panic Button Games, fiind ceva normal, majoritatea marilor companii de jocuri video având deja un joc de tip battle royale lansat. Se remarcă prin originalitatea și este distractiv de jucat. Se poate juca pe platformele: PC, PlayStation 4, Xbox One sau Nintendo Switch. Între timp s-au lansat și versiunile de tip mobile pentru Android și iOS datorită cererii imense a jucătorilor. Apex Legends are la bază jocul video Titanfall care nu s-a dovedit așa de succes. Acțiunea din Apex Legends se bazează pe un univers ficțioanal. Jocul pune accent pe caracterele din joc, eroii având puteri personalizate sau personalități. Stilul de joc este asemănător cu alte jocuri de tip battle-royale, jucătorii find parașutați pe o insulă iar apoi trebuie să găsească arme și echipament. Apex Legends a reușit să aducă și chestii revoluționare precum învierea jucătorilor. Jucătorii au parte de skinuri pentru caractere și arme, jocul ținând pasul cu moda jocurilor. Jocul se joacă de obicei în echipă dar nu include un număr total așa de mare ca la alte jocuri de 100 de jucători, ci undeva la 60 de jucători în echipe de trei jucători sau doi jucători. Posibil să se schimbe acest aspect între timp. Ca și alte jocuri din serie, se bazează pe sezoane, aducând update-uri, noutăți și skinuri cu fiecare sezon. Momentan se află la sezonul 10 lansat pe 3 august 2021, fiind lansat un sezon nou la fiecare trei luni.

Call Of Duty Warzone – Cel mai bune joc Battle Royale – Militar

Lansat în anul 2020, Call Of Duty Warzone prescurtat și COD Warzone a reușit să devină rapid un jucător puternic pe piața jocurilor de tip battle royale. Este distribuit de către compania Activision, fiind populară pentru jocurile Call Of Duty. Succesul rapid s-a legat și de faptul că jocul Call Of Duty este unul deja popular și vechi, o versiune battle royale nu l-ar face decât mai popular decât a fost. Este jocul cu cea mai bună grafică de joc în acest moment, fiind una realstică și cu efecte speciale unice. Mărimea jocului este de asemenea una dintre cele mai mari, măsurând peste 50 de GB și având update-uri periodice de câțiva GB de memorie uneori. Cod Warzone este legat de jocurile din franciză precum Call Of Duty: Modern Warfare, Call Of Duty: Black Ops și Call Of Duty: Vanguard. Totuși este un joc singular, nefiind nevoie de titluri de mai jos pentru a fi jucat. Cod Warzone a implementat un sistem de diferit prin care jucătorii pot achiziționa sisteme militare cu banii obținuți din joc, de obicei din contracte. Din „Buy Station” se pot achiziționa diferite obiecte. Banii pot fi obținuți din clădiri sau de la alți jucători. Versiunea include și alte moduri de joc precum: Plunder sau Resurgence dar modul Battle Royale este cel mai jucat. În joc sunt de asemenea parașutate diferite cutii în care jucătorii pot găsi armament sau echipamente militare. Cod Warzone permite jucătorilor să conducă mașini, vehicule diverse, tancuri sau elicoptere, aceste vehicule conferind avantaje pe câmpul de luptă. Jocul se poate juca pe platformele: PC, PlayStation 4, Xbox One sau platformele mobile precum Android sau iOS. Jocul de pe Android este diferit de cel de pe pc. Jucătorii pot juca meciuri de tip ranked sau unranked. Modul Ranked se adresează jucătorilor mai buni, după fiecare meci jucătorii pot câștiga puncte de XP Ranked care le vor ridica gradul dacă ajung departe sau scade gradul dacă pierd repede. Cu cât rankul este mai ridicat, jucătorii vor primii grade precum: rookie, veteran, master sau divine.În trecut s-a mai încercat trecerea la Battle Royale de către compania Activision prin lansarea Call of Duty: Black Ops 4 care avea un mod de battle royale integrat numit Blackout dar nu a avut succesul lui Warzone. În joc se poate juca în echipe de doi jucători, patru jucători sau solo. Ca și la restul jocurilor de tip battle royale, jocul se termină când rămâne o singură echipă sau un singur jucător rămas pe câmpul de luptă care de asemenea se restrânge prin cerc periodic la un anumit timp.

Cuisine Royale Second Edition: CRSED: F.O.A.D.

Cusinine Royale Second Edition prescurtat ca și CRSED: F.O.A.D. este un joc de tip battle royale produs de către compania DarkFlow Studio și lansat în anul 2019. Ca și alte jocuri din clasa sa, a reușit să introducă noi modificări la stilul de joc precum introducerea de echipamente și armură militare diferită precum: vase, cratițe sau diferite lucruri din bucătărie pentru a se proteja. Asta în timp ce majoritatea jocurilor din gama sa folosește echipamente militare. Armele sunt de asemenea simple, precum cele din Al Doi-lea Război Mondial, neavând putere mare de foc și fiind mai greu de manevrat. Este un joc de tip battle royale mult mai realistic în comparație cu altele. În acest joc, jucătorii nu sunt parașutați din avion ca în restul jocurilor și apar random pe un loc din hartă. În timp ce armele din joc au la bază arme reale, jucătorii pot folosii și super puteri sau super skill-uri pentru a fi pe placul unui public mai larg. Jucători pot alege din șapte eroi, fiecare cu super puteri diferite. Jocul este updat periodic și se introduc noi chestii. Din partea utilizatorilor a primit recenzii pozitive pe platforma Steam. CRSED se poate juca atât pe platforma PC, PlayStation 4, Xbox One sau Nintendo Switch. Jocul nu este încă disponibil pe platformele mobile precum Android sau iOS. Ca și alte jocuri din gama sa, jucătorii pot folosii diferite skinuri la caractere sau arme pentru a se remarca în mulțumite. Rămâne de văzut pe viitor dacă armele vor rămâne originale și nu vor folosii modificări asupra lor pentru a se apropria de concurența sa. Jocul nu măsoară decât 6 GB, puțin în comparație cu concurenții săi, în schimb cerințele de sistem sunt medii și parcă ar mai fi lucruri de optimizat la grafica sa.

BattleField 5: FireStorm

Era timpul ca și BattleField să se alăture acestui val cu jocuri battle royale mai ales că este un joc de tip shooter. Modul permite parașutareaa 64 de jucători pe o hartă scandinavă, atât solo cât și în echipă. Jucătorii trebuie să caute arme, echipamente și să exploreze uriașa harta. Diferite vehicule militare pot fi folosite precum elicoptere, tancuri, mașini etc. Jocul pune la dispoziția participanților diferite arme și armuri dar și gadget-uri diverse și expozibil. Harta se numește Halvoy și este cea mai mare hartă din gama Battlefield. Jucătorii pot explora harta regăsind secrete și bonusuri. Ca și alte jocuri din seria sa, este periodic updatat fiind introduse noi chestii prin lansarea de noi sezoane. Nu știu dacă va avea succesul jocurilor expuse mai sus, având în vedere că jocul nu este gratuit, fiind necesar BattleField 5, modul FireStorm fiind doar un update gratuit. Grafica este una realistică iar jucătorii pot folosi arme și vehicule la fel de realistice. Modul de battle royale FireStorm a fost lansat în anul 2019 dar nu a fost prea de succes, se pare că în acest an, 2021, jucătorii se întorc la acest mod, jocul fiind iar la modă. La prima vedere, FireStorm pare a fi o combinație între PUBG și Call of Duty Warzone. În concluzie, jocul este unul plăcut de jucat, se distinge prin efectele audio-vizuale de calitate și va fi un concurent serios dacă se va investi în acest proiect. Poate vom vedea o lansare unică și gratuită, pentru a fi accesibilă publicului larg. Momentan, jocul se poate juca pe platformele: PC, PlayStation și Xbox.

SPELLBREAK

SPELLBREAK este un joc de tip battle royale diferit iar ca asemănare grafică putem spune că se aseamănă doar cu Fortnite. Are o grafică la fel de prietenoasă de tip desene animate și foarte multe efecte speciale. Practic la fiecare rundă veți observa foarte multe efecte speciale și explozii, fiind un joc ce țintește îndeosebi spre publicul tânar ce adoră aceste efecte. Acțiunea jocului se petrece pe un tărâm fantastic iar armele sunt la fel imaginare. Jucătorii pot combina puterile magice, nefiind limitați la o singură abilitate. SpellBreak a fost lansat în anul 2020 de către compania Proletariat și se poate juca pe platformele PC, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch. Este gratuit de jucat și nu are cerințe de sistem ridicat. Stilul de joc nu nici ușor nici complicat, jucătorii va trebui să țintească inamicul dar să și folosească efectele speciale. Clasele din joc din care puteți alege un erou sunt următoarele: Frostborn, Conduit, Pyromancer, Toxicologist, Stoneshaper sau Tempeste. Fiecare erou are puterile sale și puteți customiza talentele sale odată ce crește în putere. SpellBreak este periodic updatat fiind lansate noi episoade ce includ noi posiibilități și aduc noi îmbunătățiri. Jocul nu a reușit să devină un concurent popular în categoria battle royale dar totuși este jucat de mulți jucători. Din partea jucătorilor a primit recenzii pozitive așa cum putem observa pe platforma Steam, unde este de asemenea disponibil la fel ca și pe site-ul oficial.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *