Cum recuperezi articole pierdute

Ultima actualizare pe 28 noiembrie 2018 de către radu

În caz că ai pierdut anumite articole sau postări dar nu ai un backup, iată două modalități prin care poți recupera conținutul. Vă recomand însă să vă creați backup-uri periodice din cpanel pentru a nu avea surprize. Au fost cazuri în care companiile de găzduire au pierdut datele.

1. Recuperează conținutul cu ajutorul site-ului archive.org. Tot ce trebuie să faci este să accesezi pagina http://web.archive.org și să introduci adresa website-ului tău. După ce ați introdus adresa vor apărea anii din care s-au salvat copii ale website-ului dvs. Selectați anul și zilele afișate și puteți obține anumite informații. Conținutul va fi afișat însă nu va fi afișat website-ul exact așa cum arăta el. Anumite imagini nu vor fi afișate iar uneori nu toate articolele sunt disponibile, depinde de data aleasă. Având în vedere că site-ul este complet gratuit, este o unealtă utilă în anumite situații.

2. Recuperează conținutul cu ajutorul Google Cache. Nu este așa util ca website-ul prezentat mai sus dar poți obține cea mai recentă copia a website-ului. Tot ce trebuie să faci este să tastezi în motorul de căutare: cache:www.adresasite.ro. Astfel va apărea ultima copie a website-ului dvs salvată de google.

Dacă ați pierdut vreodată articole/conținut și ați reușit să le recuperați prin alt mod, puteți posta un comentariu, va fi de mare ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *