Huawei lansează cel mai puternic procesor de telefoane de pe piață

Huawei se adresează îndeosebi utilizatorilor care caută modele performanțe, de top, creând procesorul Kirin 980 capabil de viteze de până la 1.4 GB/s pentru download și 200 MB/s upload. Kirin 980 garantează un consum de energie redus cu 58 chiar 75% față de generația precedentă. Acest procesor de telefoane pune mare accent pe calitatea fotografiilor, beneficiind de două procesoare de imagine, mult mai rapide decât cele de pe modelul anterior – Kirin 970 -, capabile să asigure un consum de energie mai mic cu până la 23% în înregistrări video. Data de lansare a acestui procesor de ultimă generație este cunoscută; are loc la jumătatea lunii octombrie a anului 2018, odată cu lansarea seriei de telefoane Mate 20. La finalul anului 2018 va fi lansat și modelul Honor Magic 2, bazat tot pe procesorul Kirin 980.

Procesorul are patru nuclee, două la valoarea de 1.92 GHz și două la valoarea 2.6 GHz, astfel că performanța în aplicațiile 3D va fi la cote maxime. Modelul mai vechi, Kirin 970 a beneficiat de un NPU (Neural Processing Unit), iar noul model 980 beneficiază de două astfel de unități, oferind o performanță dublă și având capacitatea de a procesa algoritmii de recunoaștere a imaginilor la o viteză uimitoare de 4500 de imagini pe minut. Comparativ, Apple A11 recunoaște numai 1458 imagini pe minut, iar Snapdragon 845 recunoaște 2371 imagini pe minut.

Una din cele mai renumite companii de pe piață, Huawei prezintă în mod oficial noul procesor de telefoane, cel mai puternic chipset high-end care poartă generic denumirea de Kirin 980 și poate fi găsit în noile modele de smartphone-uri pe care le lansează. Având un proces de fabricație de 7nm, procesorul consumă mai puțină energie, poate rula pe frecvențe mai înalte și nu mai degajă atât de multă căldură. În plus, noul procesor Kirin folosește tehnologia Cortex-A76 de la ARM.

Cei care își doresc modele cu adevărat performante de telefoane pot opta pentru noul procesor Kirin 980, cu specificații și performanțe impresionante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *