Tableta care se pliază și încape în buzunar urmează să fie lansată de Microsoft

Microsoft, una din cele mai importante companii din întreagă lume, promite lansarea pe piață a unei noi linii de gadgeturi, sub brandul Surface. Unul din aceste gadgeturi este și tableta care se pliază și încape în buzunar. Se zvonește că Microsoft lansează trei noi dispozitive, sub numele de cod Carmel, Libra și Andromeda. Dintre cele trei, cel mai interesant s-ar dovedi a fi Andromeda, o tabletă cu două ecrane, pliabilă, care se strânge pentru a încăpea în buzunar. Informațiile vin de la profesioniștii Daily Mail care vorbesc din surse sigure despre obținerea brevetului de către cei de la Microsoft pentru realizarea unui gadget de o asemenea amploare.

Noul design este revoluționar pe piața din întreaga lume, tableta care se strânge pentru a încăpea în buzunar, întocmai unui telefon smart. Se simțea nevoia unui astfel de dispozitiv pentru că tabletele erau din ce în ce considerate a fi dispozitive inutile, de vreme ce telefoanele sunt tot mai performante, cu ecrane generoase, iar laptopurile din ce în ce mai subțiri, mai ușoare și mai simplu de transportat.

Așadar, cei de la Microsoft s-au gândit atât la clienții lor, cât și la profiturile generate de lansarea unei asemenea tablete. Libra și Andromeda ar putea fi lansate chiar în anul 2018, în vreme ce Carmel va fi disponibil începând cu anul 2019. Andromeda va fi o tabletă ce va putea fi folosită pe post de computer însă care se va strânge pentru a ajunge la dimensiunile unui smartphone. Practic, se lansează notebook-ul de buzunar de care oamenii aveau nevoie.

Cu toate astea, Microsoft nu este singura companie cu o asemenea idee extraordinară. Și ZTE a lansat recent un telefon dual screen, iar ASUS pregătește lansarea unui computer cu două ecrane. Modelul Libra, pe de altă parte, se vrea a fi o tabletă accesibilă ca și preț, însă cu caracteristici și performanțe ce pot rivaliza cu noul iPad. Tableta va avea ecranul de 10 inch, încărcătorul de tip USB C, procesor Intel și un sistem de operare Windows 10 Pro. Carmel, pe de altă parte va fi gadgetul succesor al modelului premium, Surface Pro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *